2014年7月14日月曜日

綾部名産品① / Specialty in Ayabe 1

綾部の特産品

綾部の(発祥は舞鶴)万願寺唐辛子です。
知人よりいただきましたので、早速ガス台用の網を購入し、これまた
先日いただいたおにぎりと一緒に焼いて夕食にいただきます。

おすすめの食べ方として、『ただ焼いて食べる』。シンプルだけどそのものの味が伝わります。
他には綾部や舞鶴では『万願寺唐辛子味噌』とか『万願寺シフォンケーキ』として加工品も
生産されています。

Specialty 

One of specialty of Ayabe is Manganji-Togarashi (Manganji chill pepper).
It is originally made in Maiduru city, which is next to Ayabe city.

My friend gave me some today.
So, I'm gonna grill then on a metal mesh with Rice ball (this is also given by friend).

Just grill is so simple, but this is the way you can taste food itself.

In addition, there are goods like "Manganji chill pepper miso" or "Manganji chill pepper chiffon" in Ayabe and Maiduru.




 

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